Zeeuws spek

Veel BBQ-ers maken het kruidenmengsel zelf, maar ik vond ergens een recept voor Zeeuws spek met marinademix van Verstegen. Dit is naar mijn mening hét recept voor Zeeuws spek en benadert voor mijn gevoel vrij goed de smaak van het Zeeuws spek wat je bij de slager koopt.

Ingrediënten

  • 1.000 gram buikspek
  • 50 gram ketjap manis
  • 20 gram marinademix met zout (Verstegen)
  • 5 gram zout (eventueel naar smaak toevoegen)
  • Beetje Tabasco voor de liefhebber

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Kern thermometer
  • Mengkom
  • Aluminium lekbak
  • Snijplank
  • Mes

Voorbereiding

Buikspek in stukken van 400 gram snijden en gaatjes prikken met een scherp mes. Dan de overige ingrediënten mengen en hiervan een marinade maken. Het buikspek insmeren met de marinade en laat deze 1 à 2 dagen marineren in de koelkast.

Op de Grill

De BBQ klaar maken voor indirect grillen en een foliebak op het onderste rooster om het vet op te vangen. Eventueel wat blokjes rookhout voor de smaak aan de briketten toevoegen. Bij een temperatuur van 150 – 180° ongeveer een uur indirect grillen tot de kerntemperatuur 70-72° heef bereikt. Na het grillen nog een minuut of 10 laten rusten in aluminium folie.

  Je kunt het gelijk eten als het warm is, maar de volgende dag koud is het nog veel lekkerder!!!

3 reacties op “Zeeuws spek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *