Whiskey Wings

Lekker en makkelijk te maken, in de Whiskey gemarineerde kippenvleugels van de BBQ

Ingrediënten

  • 1 kg Kippenvleugels
  • 4 el Sojasaus
  • 2 Knoflook teentjes
  • ½ Ui
  • 4 el Bruine suiker
  • 1 el Gember geraspt
  • 4 el Jack Daniels
  • Tabasco
  • Zout en peper naar smaak
  • Boter voor de saus

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Mengkom
  • Vershoudfolie
  • Tang
  • Sauspan
  • Saus kwastje

Voorbereiding

Meng de kippenvleugels samen met de ingrediënten voor de marinade in een mengkom en laat een paar uur afgedekt in de koelkast staan. Als de kip klaar is de overgebleven marinade niet weg gooien, want we gaan deze samen met de boter verhitten zodat je een lekkere saus krijgt. Zorg dat je de saus goed doorkookt, want hier heeft de rauwe kip in gelegen.

Op de Grill

Maak de BBQ klaar voor indirect grillen (50/50 methode) op een middelhoge temperatuur van ongeveer 200°C. Leg de vleugels op het indirecte deel en laat ze ca. 45 minuten met het deksel op de BBQ garen, na ca. 20 minuten even omdraaien. Tussendoor bestrijken met de warme saus. Nu zijn de vleugels klaar om boven de hete kolen af te grillen voor een mooie kleur en knapperig velletje. Tijdens het serveren nog een beetje saus over de vleugels schenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *