Warm Gerookte Worst

Worsten mogen natuurlijk op een klassieke Texas Style BBQ platter niet ontbreken. Hierdoor geïnspireerd geraakt heb ik besloten om een aantal verse worsten warm te gaan roken. Vanwege de eenvoudige bereiding is het niet echt een recept geworden, maar meer een soort omschrijving van hoe ik deze worsten heb bereid.

Ingrediënten

  • Verse worst (rund of varken maakt niet uit)
  • Paar sneetjes casino witbrood

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Rookhout chunks, eiken
  • Tang
  • Snijplank
  • Mes

Op de Grill

We gaan de worsten indirect garen bij een temperatuur van ongeveer 120° met daaraan toegevoegd een paar flinke chunks eikenhout voor de rook. Deze manier van garen wordt genoemd: Warm roken. Na ongeveer een uurtje is de kerntemperatuur van ongeveer 72° bereikt en zijn de worsten klaar. Traditioneel worden in Texas alle BBQ gerechten geserveerd met een paar sneetjes witbrood. Maar je kunt ze natuurlijk ook in plakjes snijden op een Snaaiplanque bij de borrel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *