Varkensfilet Rollade

Een Rollade braden in de pan kent iedereen wel, maar een Rollade kun je ook prima maken op de BBQ. Deze Varkensfilet Rollade is een mooi groot stuk vlees, wat prima geschikt is om low and slow te bereiden.

Ingrediënten:

Ingrediënten

  • Varkensfilet Rollade
  • Kruiden voor varkensvlees of peper+zout

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Rookhout chunks (fruitbomen hout)
  • Aluminium lekbak
  • Kern thermometer
  • Snijplank
  • Mes
  • Aluminium folie

Voorbereiding

Vandaag heb ik de Rollade door mijn slager laten maken, maar het is natuurlijk ook erg leuk om dit zelf eens te doen. Dan ga je als het volgt te werk. Snij de Varkensfilet ongeveer op een derde van boven horizontaal in, bijna tot het eind. Dit doe je ook op een derde van de onderkant in tegengestelde richting. Je hebt nu een soort van zig-zag gemaakt, die je makkelijk kunt uitvouwen en plat op je snijplank kunt leggen. Dan strooi je de kruiden over het vlees, deze komen straks aan de binnenkant van de rollade. Nu rol je de Varkensfilet op en met de open zijde naar beneden bind je het vlees om de 2 cm met een slagerstouwtje af. De buitenzijde nog wat kruiden en je Varkensfilet Rollade is klaar voor de BBQ.

Op de Grill

Maak je BBQ gereed voor indirect grillen op ongeveer 180°, voor de smaak voeg ik eigenlijk altijd een stukje rookhout op de briketten. Hout van fruitbomen gaat erg goed bij varken. De rollade gaat op het indirecte gedeelte en als deze een kerntemperatuur van ca. 63° heeft is hij gaar. Dit zal iets meer dan een uur zijn, afhankelijk van de grootte van je Rollade. Nu gaat het vlees 10 minuutjes ingepakt in aluminiumfolie om te rusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *