Smokey’s Beef Rub

De tweede rub uit het BBQ boek van Jord Althuizen: Smokey Goodness Deze is bedoeld om je rundvlees te kruiden en bij low en slow BBQen krijg je een heerlijke bark.

Ingrediƫnten

  • 30 gram paprikapoeder
  • 30 gram gerookte paprikapoeder
  • 70 gram grof zeezout
  • 10 gram gerookt zout
  • 30 gram suiker
  • 20 gram basterdsuiker
  • 20 gram knoflookpoeder
  • 20 gram uienpoeder
  • 3 el zwarte lampongpeper (grof gemalen in een vijzel)
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el gemalen koffie
  • 1 el cacao
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl gemalen komijn

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Weck pot
  • strooibus

Dit is genoeg voor ca. 300 gram rub en het kan uiteraard in een gesloten weck pot minimaal een maand of drie goed bewaard worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *