Rib eye Steak met gepofte knoflook

Rib eye is naar mijn mening zonder twijfel een van de lekkerste Steaks die je op de BBQ kan bereiden. Wel moet je op een paar dingen letten als je dit gaat kopen. koop een dikke Rib eye van ongeveer 3 cm dik bij een goeie slager. Neem het liefst eentje die rijkelijk geaderd is met vet.

Ingredienten

  • Rib eye Steaks
  • Knoflook (bol)
  • Peper & grof zeezout
  • Olijfolie

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Kern thermometer
  • Tang
  • Aluminium folie
  • Snijplank
  • Mes
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

We beginnen met de knoflook. De bovenkant van de bol snijden we eraf, dan een beetje olijfolie, peper en zout er over sprenkelen en inpakken in aluminium folie. Deze leggen we 30-45 minuten op het indirecte deel van de BBQ tot de knoflook zacht is geworden. Haal de Rib eye ongeveer een half uurtje voor het grillen uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur komt. Dep de Steaks droog met keukenpapier. Smeer in met olijfolie en bestrooi beide zijden met grof zeezout. De peper doen we er na het grillen op, want deze zal met hoge temperaturen verbranden.

Op de Grill

We gaan de Steaks grillen direct boven houtskool op hoge temperatuur. De kolen verdelen volgens de 50/50 methode, de knoflook ligt op de indirecte zone. Leg het vlees op het heetste gedeelte van de BBQ tot een kerntemperatuur van ca. 52-60° (afhankelijk van de gewenste gaarheid) is bereikt. Dit duurt ongeveer 3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Let op: het vlees zal tijdens het rusten nog iets doorgaren. Neem de Steaks van het rooster en leg deze op een snijplank. Nog iets bestrooien met peper en grof zeezout en dan de bovenzijde insmeren met de zachte knoflook. Vervolgens losjes afgedekt met aluminium folie een paar minuten laten rusten.

Je kunt de Steaks in zijn geheel serveren of in reepjes gesneden. Als alternatief voor de knoflook kun je de Ribeye serveren met een Chimichurri.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *