Pulled Chicken

Heb je zin in een lekker broodje vlees en niet de tijd om Pulled Pork te maken, dan is Pulled Chicken een prima alternatief. Dit recept is eenvoudig en binnen een paar uurtjes heb je de lekkerste broodjes op tafel gezet. Ik heb er voor gekozen om het van kippenbouten te maken, maar uiteraard is het ook mogelijk om een Beer Can Chicken uit elkaar te plukken.

Ingrediënten

  • Kippenbouten
  • BBQ rub, Chick Mix
  • BBQ saus
  • Witte bolletjes
  • Sla

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Tang
  • Rookhout chunks
  • Kern thermometer
  • Snijplank
  • Vork

Voorbereiding

De kip droog deppen en inwrijven met de kruidenrub. Een half uurtje laten intrekken, terwijl je intussen de BBQ aansteekt.

Op de Grill

Maak je BBQ gereed voor indirect grillen op ongeveer 180° met een chunk rookhout op de briketten. De kippenbouten gaan op het indirecte gedeelte en deze laten door garen tot ze een kerntemperatuur van 78° hebben bereikt. Dit meet je met de kernthermometer in het dikste gedeelte van de bouten.

Laat nu de kip een kwartiertje rusten, waarna je het velletje verwijdert.

Het vlees trek je met een vork of met je hand van de botten, hierbij zoveel mogelijk het mooie vlees gebruiken, de rest gooi je weg, we willen alleen het mooie vlees gebruiken. Nu meng je een beetje BBQ saus door het vlees en is het vlees klaar om de broodjes mee te beleggen. Voor de liefhebbers kun je nog wat extra kruiden van de Rub door het vlees doen.

Serveren op een wit bolletje met een blaadje sla en wat BBQ saus er boven op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *