Pittige BBQ Saus

BBQ sauzen zijn tegenwoordig heel makkelijk te kopen bij de supermarkt. Maar wat is er leuker dan je eigen saus te maken en het is erg eenvoudig en snel klaar. Dit is een pittige saus die ik meestal gebruik als glaze voor spareribs. Je kunt variëren met ingrediënten en zo pittig of zoet maken als je zelf wilt.  

Ingrediënten

  • 1 cup Ketchup mengen met 1 à 2 el Sambal
  • 2 el Appel Cider azijn
  • ¼ cup Water
  • 2 el Bruine suiker
  • 1 el Mosterd
  • ½ tl Zwarte peper
  • 1 tl Knoflook poeder
  • 1 el Worcestershire saus

Benodigdheden

  • Sauspannetje

Bereiding

In een pannetje alle ingrediënten samenvoegen. Aan de kook brengen en op zacht vuur ongeveer een uurtje laten doorkoken. Regelmatig roeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *