Piggy Mix

in het BBQ boek van Jord Althuizen: Smokey Goodness staan een drietal rubs waarmee je een serieus lekkere korst (bark) op je vlees krijgt. Ze zijn voor mij zeker favoriet en daarom staan ze hier alle drie standaard in de kast. Dit is de eerste rub uit de serie en zoals de naam al zegt is deze bedoeld voor varkensvlees.

Ingrediƫnten

  • 50 gram paprikapoeder
  • 50 gram gerookte paprikapoeder
  • 50 gram zout
  • 50 gram suiker
  • 25 gram basterdsuiker
  • 20 gram knoflookpoeder
  • 25 gram uienpoeder
  • 1 el gemalen zwarte peper
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen mosterdzaadjes
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 tl venkelpoeder
  • 1/2 tl kaneel

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Weck pot
  • Strooibus

Dit is genoeg voor ca. 300 gram rub en het kan uiteraard in een gesloten weck pot minimaal een maand of drie goed bewaard worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *