Old Amsterdam Burger

Dit was de eerste burger, die ik ooit maakte, weliswaar heb ik niet alles op de BBQ bereid, maar ik vind deze burger wel zo speciaal lekker dat deze bovenaan mijn lijst staat. Deze burger is anders dan anders omdat het niet op een standaard broodje wordt gebouwd. De combinatie van de pancetta en de zoete ui doen het in mijn ogen bijzonder goed.

IngrediĆ«nten (4  stuks)

  • 600 gram vers rundergehakt
  • 8 dikke sneden rustiek brood
  • 1 grote rode ui
  • 25 gram roomboter
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels pittig paprikapoeder
  • 1 tomaat
  • 4 plakjes Old Amsterdam
  • 8 plakjes pancetta

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Koekenpan of skillet
  • Mengkom
  • Saus kommetje
  • Tang
  • Spatel
  • Snijplank
  • Mes

Voorbereiding

We beginnen met het gehakt. Meng het in een kom met zout en peper. Maak hiervan vier mooie burgers van 10 tot 12 centimeter. Dek af en zet in de koelkast.Bak de pancetta-plakjes in een koekenpan tot ze mooi bruin en krokant zijn. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier en maak de pan schoon.Snijd de ui in mooie ringen. Bak die in dezelfde koekenpan als de pancetta met gesmolten roomboter en voeg de suiker toe. Als de uien mooi bruin zijn geworden voeg je een beetje balsamicoazijn toe en laat je nog 5 minuten zachtjes verder pruttelen, terwijl je verder gaat met koken. Twee toppings zijn nu klaar, maar we hebben er nog meer nodig. Snijd de tomaat in vier mooie plakken en roer het pittige paprikapoeder door de mayonaise.

Op de Grill

Grill de burgers direct boven de hete kolen. Als ze klaar zijn leg je ze op de indirecte zone, leg vervolgens de plakjes Old Amsterdam op de burger en doe het deksel dicht. Na een minuutje of wat is de kaas gesmolten. Vervolgens grill je de broodjes even boven de kolen totdat ze lekker knapperig zijn.

Bouwvoorschrift

Heb je je bouwvergunning bij de hand? Mooi, want die heb je nodig als je deze burger gaat bouwen! Voor elke burger smeer je een snee brood in met de saus. Daarop leg je de burger met kaas. Daarop de pancetta, tomaat en uien. En bovenop uiteraard weer een snee brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *