MOINK Ballen

Volgens de oorspronkelijke regels van het BBQ Brethren forum mochten de MOINK Balls alleen met kant en klare Italiaanse diepvries balletjes gemaakt worden. Aangezien in Nederland deze balletjes niet beschikbaar zijn, heeft Noskos van bbq-nl een uitzondering aangevraagd om met eigen ingrediënten de balletjes te draaien. Dit is goedgekeurd en zo is de “Noskos Rule” ontstaan. Hieronder het officiële recept. De naam MOINK komt van het geluid wat de dieren maken, waarvan deze snack is gemaakt. MOO van de koe en OINK van het varken.

Ingrediënten

  • 750 gram rundergehakt
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 geklopt ei
  • 60 gram gekruid paneermeel
  • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 118 ml melk
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 300 gram ontbijtspek
  • Barbecue rub (basis dry rub)
  • Barbecuesaus met een beetje extra honing

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Tang
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Cocktail prikkers
  • Saus kommetje
  • Saus kwastje

Voorbereiding

Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er kleine balletjes van, ongeveer de afmeting van een golfbal. Met deze hoeveelheid zullen het er ongeveer 30 zijn. Bestrooi de balletjes met barbecue rub. Wikkel een plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje. Zet je MOINK Balls in de koelkast.

Op de Grill

Steek je BBQ aan voor indirect grillen, ongeveer 120° en leg wat rookhout op de briketten. Barbecue de MOINK Balls ongeveer een uur naast de briketten met het deksel dicht en bestrijk ze daarna met barbecuesaus. Laat ze nog een kwartiertje op de BBQ liggen en ze zijn klaar.

Een reactie op “MOINK Ballen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *