Italiaanse bol ei-spek

Voor een stevig ontbijt of een hartige lunch is dit een prima alternatief op een traditionele uitsmijter. Bovendien is het natuurlijk altijd leuk om iets op de BBQ klaar te maken.

Ingredi├źnten

  • 4 Italiaanse afbak bollen
  • boter of kruidenboter
  • ontbijtspek
  • spekblokjes
  • 4 eieren
  • zout en peper naar smaak
  • geraspte kaas
  • paprikapoeder

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Tang
  • Spatel
  • Snijplank
  • Mes

Voorbereiding

Als eerste snijden we de bovenkant van de bollen af en hollen deze uit. Laat ongeveer een centimeter staan, zodat de bol niet lek raakt. Smeer de binnenkant van de uitgeholde bollen in met (kruiden) boter. Leg de plakjes ontbijtspek kruislings in de bollen en zorg ervoor dat ze ruim over de rand liggen. Als je de spekblokjes hebt uitgebakken, dan mogen deze in de bollen. Doe in elke bol een ei en bestrooi met zout, peper.

Op de grill

De BBQ gaan we opstoken tot 180┬░ C met twee zones. Leg de broodjes op het indirecte deel en sluit het deksel. Na 20 minuten de broodjes draaien en na nogmaals 20 minuten is het spek goed en het ei gestold. Nu bestrooi je met geraspte kaas en een beetje paprikapoeder. Als de kaas gesmolten is, zijn je broodjes klaar.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *