Hotdog Louisiana style

De Hotdog is terug van weggeweest en op de BBQ bereid is deze klassieker natuurlijk helemaal hot! Dit lunchgerecht is de perfecte combi van worst, kaas en bacon gecombineerd met frisse coleslaw. Wie zei dat je je lunch niet op de BBQ kan maken?

Ingrediƫnten (4 stuks)

  • 4 grote hotdogs
  • 75 gram cheddar
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 1 eetlepel BBQ kruiden
  • 4 hotdog broodjes
  • 2 jalapeno pepers
  • 8 eetlepels coleslaw
  • 4 eetlepels mosterd
  • 4 eetlepels BBQ-saus
  • 4 eetlepels gebakken uitjes

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Tang
  • Snijplank
  • Mes
  • Cocktail prikkers

Voorbereiding

Snij de worsten in en vul deze met de cheddar kaas. Rol de gevulde worsten in het ontbijtspek en zet de uiteinden eventueel met een cocktailprikker vast. Bestrooi met BBQ kruiden. Ik heb hiervoor de Basis Dry Rub gebruikt. Snij de verse jalapeno pepers zeer fijn en meng deze door de coleslaw.

Op de grill

We gaan de BBQ klaar maken om direct boven de briketten te grillen. 50/50 lijkt me prima, zodat je ruimte naast het vuur hebt om je worsten neer te leggen mochten ze dreigen aan te branden. Snij de broodjes van boven in en leg ze opengevouwen kort op de BBQ. Grill de gevulde hotdog enkele minuten tot de kaas gesmolten is en het ontbijtspek krokant. Vul het opengesneden broodje met coleslaw en de gegrilde worst. Garneer met mosterd, BBQ-saus en gebakken uitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *