Gevulde Portobello’s met Geitenkaas en Spek

De Portobello is eigenlijk een heel grote kastanjechampignon en door zijn grootte erg geschikt om te vullen. Gevulde Portobello’s zijn een perfect voorgerecht, maar kunnen natuurlijk ook als bijgerecht geserveerd worden.

Ingrediënten

  • 4 Portobello’s
  • 2 el Olijfolie
  • 1 Rode ui
  • 50 gr Ontbijtspek in plakjes
  • 2 Teentjes knoflook
  • 2 tl Honing
  • 125 gr Zachte geitenkaas
  • 1 tl Gedroogde oregano
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Koekenpan of skillet
  • Snijplank
  • Mes
  • Tang
  • Spatel
  • Borsteltje of keukenpapier

Voorbereiding

Snij de steeltjes uit de Portobello’s en hak ze fijn, dan de hoedjes schoonmaken met een borsteltje of een stukje keukenpapier en de buitenkant insmeren met een beetje olijfolie. De rode ui snipperen en het ontbijtspek fijn snijden. De steeltjes, rode ui, ontbijtspek en knoflook even opbakken in een koekenpan. In een kommetje de geitenkaas mengen met twee theelepels honing en de ingrediënten uit de koekenpan erbij doen met de gedroogde oregano, afkruiden met een beetje peper en zout. Alles goed door elkaar mengen en hiermee de hoedjes vullen.

Op de Grill

Maak de BBQ gereed voor indirect BBQ-en op ongeveer 120°. Zet de Portobello hoedjes op het indirecte gedeelte, na ongeveer 15 minuten zijn de gevulde Portobello’s klaar.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *