Gemarineerde Garnalen

Garnalen grillen kan soms nog wel eens een uitdaging zijn, je moet ze erg goed in de gaten houden, want voor je het weet zijn ze aangebrand of droog gebakken. Met dit recept is het redelijk eenvoudig om ze mals en sappig te houden, doordat ze in de marinade gestoofd worden.

Ingrediënten

  • 200 gram Jumbo garnalen
  • een halve ui
  • Olijfolie (flinke scheut)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Aluminium folie bak
  • Tang
  • Mengkom

Voorbereiding

Pel de verse garnalen en verwijder het darmkanaal, staartje kun je laten zitten, dat is makkelijker met eten.Snipper de ui en meng de rest van de ingrediënten samen met de olijfolie in een mengkom. Voeg de garnalen toe en meng ze door de marinade. Zet het geheel ongeveer een kwartiertje in de koelkast zodat de kruiden goed kunnen intrekken. Schep het hele mengsel in een aluminium bakje of ovenschotel en je bent klaar om te gaan BBQen.

Op de Grill

Maak de BBQ klaar voor grillen op indirecte wijze met een temperatuur van ongeveer 180°C. Plaats het aluminium bakje een aantal minuten boven de kolen en roer regelmatig. Verplaats na een aantal minuten het aluminium bakje naar de indirecte zone en sluit het deksel. Roer af en toe. Na een minuut of tien verplaats je de scampi’s nog heel even boven de briketten zodat ze goed heet kunnen worden opgediend. Doordat de garnalen in hun marinade zijn gestoofd, zullen ze heerlijk mals zijn en niet te droog.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *