Flespompoen met Feta vulling

Soms ontkom ik er niet aan. Dan moet er een groentegerecht op de BBQ gemaakt worden. Dit voorgerecht van Flespompoen valt bij ons altijd goed in de smaak. De hartige smaak van Feta gaat goed samen met het zoete van de Flespompoen.

Ingrediënten

  • ½ Flespompoen per persoon
  • Feta
  • Uitje
  • Knoflook
  • Bladpeterselie
  • Kleine Tomaatjes
  • Olijfolie
  • Peper en Zout

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel

Voorbereiding

De pompoenen halveren en de zaadjes en draden er met een lepel uit halen. Meng de verkruimelde Feta en de rest van de ingrediënten door elkaar in een kom. Hier gaan we straks de Pompoenen mee vullen.

Op de Grill

Maak je BBQ gereed voor indirect grillen op ongeveer 180-200° De gesneden halve Pompoenen gaan op het indirecte gedeelte en een paar drupjes olijfolie erover. Ca. 30 minuten laten garen of totdat het vruchtvlees zacht begint te worden. Dan de holtes vullen met het Feta mengsel, beetje peper en zout erover en nog een kwartiertje laten doorgaren. Als de Flespompoenen klaar zijn, dan kun je ze met een lepel uit de schil eten. Een perfect voorgerecht zonder al te veel gedoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *