Curryworst

In Duitsland kom je bijna op elke hoek van de straat wel een snackbar tegen waar je Bratwurst en Currywurst kunt krijgen. In Berlijn ben ik gevallen voor de Currywurst, een gegrilde worst in plakken gesneden en geserveerd in een pittig/zoete kerriesaus. Dit is een eenvoudig lunchgerecht, maar ook een prima tussendoortje. Ik heb voor deze snelle snack voorverpakte braadworst van de supermarkt gebruikt, maar uiteraard is het origineel gemaakt van Duitse Bratwurst.

Ingrediƫnten

  • 8 braadworsten
  • 2 Uien
  • 1 el Tomatenpuree
  • 2 el Olijfolie
  • 250 gr Ketchup
  • 3 el Balsamico
  • 2 el Honing
  • 1 tl Sojasaus
  • 1 tl Chilipoeder
  • 2 el Kerriepoeder

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Skillet
  • Tang
  • Snijplank
  • Mes

Op de Grill

We gaan de BBQ klaar maken met twee zones 50/50. De braadworst een paar minuten direct grillen boven de hete kolen en dan aan de zijkant leggen op het indirecte gedeelte, zodat ze door kunnen garen. Snipper de uien en fruit ze glazig in de skillet met een beetje olijfolie. Voeg tomatenpuree toe en blus af met een beetje water. Voeg nu ketchup, honing en balsamico toe en laat even doorkoken. Breng nu de saus op smaak met sojasaus, chilipoeder en de kerriepoeder. Als de saus te dik is kun je deze een beetje verdunnen met water.

Snijd de worsten in stukjes, twee per persoon. Lekker ruim in de saus en er nog wat extra kerriepoeder er overheen strooien. Serveer met frietjes of een hard broodje en smullen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *