Chimichurri

Chimichurri is een Argentijnse groene saus op basis van peterselie. Deze saus wordt voornamelijk gegeten bij Steaks en ander gegrild vlees. Voorwaarde is wel dat het vlees niet al te veel gekruid is, want de Chimichurri is op zich al redelijk sterk van smaak.

Ingrediƫnten

  • 1 bosje platte Peterselie (ongeveer 1 cup)
  • 2 el Oregano
  • 3 teentjes Knoflook
  • 1 Ui
  • 2 el Rode Wijnazijn
  • 1/2 Spaanse Peper of 1/2 tl rode peper vlokken
  • 1/2 cup Olijfolie
  • Zout en Peper

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

Snij alle ingrediĆ«nten erg fijn en meng het goed door elkaar in een kom. Doe er vervolgens beetje bij beetje de olie bij tot er een gladde massa ontstaat. Daarna de azijn erbij en roer het goed door zodat er een gladde saus ontstaat. Maak het geheel op smaak met zout en peper. Je kunt de Chimichurri het beste een dag van tevoren maken, zodat de smaken goed kunnen samen komen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *