Big BBQ Burger

Deze burger is een variant op de meest bekende burger ter wereld: De Big Mac.
Mijn variant is weliswaar een enkele burger geworden, maar de grootte van de witte bollen die ik heb gebruikt maken dat ruimschoots goed. De uitdaging zit hem echter in de saus, want zoals iedereen weet wordt het officiële recept van de Big Mac saus strikt geheim gehouden. Na een beetje speurwerk heb ik voor onderstaande variant gekozen en ik moet eerlijk bekennen, hij is erg lekker.

Ingrediënten

Burgers
  • 4 grote witte bollen (Turkse bakker)
  • 180 gr p/st = 720 gr Rundergehakt
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 2 el paneermeel
Saus
  • 5 el gewone mayonaise
  • 4 el normale ketchup
  • 2 el piccalilly
  • 1/2 tl chili poeder
  • 1/2 el witte wijnazijn
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 el suiker
  • 1/4 Ui
Topping
  • Sla
  • Cheddar plakjes of andere kaas die goed smelt
  • Augurkjes

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Tang
  • Spatel
  • Mengkom
  • Hamburger pers
  • sauskommetje
  • Mes
  • Snijplank
  • Vershoudfolie

Bereiding

Saus

Snipper de ui heel erg fijn en haal ook even je mes door de piccalilly, zodat de grofste stukken eruit zijn. Dan alle ingrediënten in een sauskom en goed door kloppen tot je een mooie egale saus hebt.

Burgers

Het gehakt in een grote mengkom doorkneden met het ei, paneermeel en peper en zout.
We gaan hier grote 180 gram burgers van maken in de hamburgerpers. Als  je zo veel gehakt in de pers vormt, vind ik de burgers nog een beetje aan de dikke kant, dus ik druk ze tussen twee lagen vershoudfolie met een snijplank platter tot de gewenste dikte / grootte. Leg ze ingepakt in de folie nog even in de koelkast terwijl je de BBQ aansteekt voor direct grillen op 200-250°C.

De burgers gaan we direct boven de hete kolen grillen tot ze gaar zijn. Dan leggen we de plakjes kaas op de burger en gaat het geheel nog even op het koele gedeelte van het rooster om de kaas te laten smelten.

Opbouw van de Burgers
  • Deksel van het broodje
  • Saus
  • Augurkjes
  • Hamburger + gesmolten kaas
  • Sla
  • Onderste broodje met beetje saus besmeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *