Beer Can Chicken

Toen ik met BBQ-en begon was de Bierkip het eerste gerecht wat ik heb gemaakt. Het is eenvoudig te maken, ziet er leuk uit en is bovendien super lekker. Dit is een echte American-BBQ klassieker en inmiddels ook in heel Nederland bekend.

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • blik bier
  • boter
  • knoflook
  • dry-rub naar smaak (Chick Mix)
  • olijfolie

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Kern thermometer
  • Mengkommetje
  • Tang
  • Aluminium folie bak
  • Snijplank
  • Mes

Voorbereiding

Maak een papje van de dry-rub met de olijfolie en wrijf de kip hiermee in. Voor deze kip heb ik Chick Mix gebruikt. Laat even in de koelkast marineren. Leeg het blikje bier voor de helft en voeg eventueel een paar teentjes knoflook aan het bier toe. Dan zet je de kip op het blik en is het tijd om de kolen aan te steken.

Op de Grill

Maak je BBQ klaar om indirect te grillen, de kolen verdelen aan twee zijden. De kip zet je met blik en al in een aluminium lekbakje op het rooster. Mocht je een grote kip hebben, dan kun je deze ook met het aluminium bakje tussen de kolen zetten op het onderste rooster. Na ca. 1 uur op 180° is de kip heerlijk mals met een krokante buitenkant.Bij een kerntemperatuur van 76°C is je kip gaar.

3 reacties op “Beer Can Chicken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *