Beenham Honing/Mosterd

Beenham is gemakkelijk te bereiden en relatief snel klaar. Een beetje rook toevoegen en smullen maar. We gaan de beenham op een traditionele manier maken met een zelfgemaakte honing/mosterd dressing. Houd je van iets meer gekruid, dan kun je tijm aan de dressing toevoegen.

Ingrediënten

  • 1 Beenham (naturel)
  • Zout en Peper
  • 2 el Olijfolie
  • 3 el Zaanse Mosterd
  • 2 el Honing
  • 1 el Gedroogde Tijm
  • 1 el Mosterdzaadjes

Honing Mosterd Saus voor erbij:

  • 1 el Mayonaise
  • 1 el Mosterd
  • 1 el Honing

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Rookhout
  • Kern thermometer
  • Tang
  • Schaal om te marineren
  • Aluminium lekbak
  • Sauskommetje
  • Snijplank
  • Mes

Voorbereiding

De Beenham kruiden met zout en peper. Maak een dressing van de olijfolie, mosterd, honing (en eventueel tijm) en meng dit goed door elkaar. Wrijf dit op de Beenham en laat ongeveer een uurtje intrekken. Strooi dan de mosterdzaadjes erover.

Maak de saus door gelijke hoeveelheden mayonaise, mosterd en honing te mengen. Dit kun je bewaren in de koelkast tot de Beenham geserveerd wordt.

Op de Grill

Maak je BBQ gereed voor indirect BBQ-en, ongeveer 150° en leg een paar chunks rookhout op de briketten. Leg de Beenham op het indirecte gedeelte met een lekbak eronder. De Beenham is klaar als hij een kerntemperatuur heeft bereikt van ca. 72°, een paar minuten laten rusten en dan serveren in mooie dunne plakjes met de honing mosterd saus.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *