Basis Dry Rub

Om mijn vlees te kruiden gebruik ik bijna altijd een droge rub, eventueel in combinatie met olijfolie. Door het vlees in te wrijven met de olie blijven de kruiden beter zitten en kunnen de kruiden goed intrekken. Dit is een basis droge rub, maar deze kun je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen.

Ingrediënten

  • 1 deel paprikapoeder
  • 1 deel knoflookpoeder
  • 1 deel uienpoeder
  • ½ deel zout
  • ½ deel zwarte peter
  • 1 deel bruine suiker
  • eventueel cayennepeper

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Weck pot
  • Strooibus

Bereiding

Alle ingrediënten in een kom, door elkaar mengen en klaar…….Je kan nog wat variëren met de cayennepeper als je van pittig houdt.

Houdbaarheid

In een afgesloten pot, donker opgeslagen blijft deze rub zeker een paar maanden goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *