Bacon-Cheese Explosion

Op basis van de originele Bacon Explosion, bedacht door de bbqaddicts.com, heb ik deze met spek en kaas gevulde gehaktrol gemaakt. Geserveerd op een broodje is dit bij ons op feestjes altijd gegarandeerd succes.

Ingredienten

  • 750 gram half om half gehakt
  • Gerookt droog spek, dik gesneden
  • Witte bolletjes
  • Geraspte kaas
  • BBQ saus
  • Zout, peper, knoflookpoeder
  • 1 Ui
  • Basis rub

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Koekenpan of skillet
  • Tang
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes
  • Bakpapier
  • Saus kwastje
  • Blokje rookhout (optioneel)

Voorbereiding

Fruit de fijngesneden ui en een paar plakjes spek in stukjes in de koekenpan. Kruid het gehakt met zout, peper en knoflook en maak van het gehakt een platte vierkant. Insmeren met BBQ saus en sprenkel hierover de gefruite ui, spek en geraspte kaas. Dan rol je het gehakt op en leg deze rol nog even in de koelkast, zodat het gehakt stevig blijft. Weef een netje van de bacon, besprenkel het met een beetje rub en leg de gehaktrol hierop. Rol het gehakt in de bacon en de uiteinden van het spek goed instoppen.

Op de grill

De gehaktrol gaat op de BBQ, indirect op 180°C. Ongeveer 1½ uur of tot een kerntemperatuur van ca. 74°C. Na een uur de rol aan beide zijden insmeren met BBQ saus voor een mooi kleurtje. Na het grillen even laten afkoelen, zodat het spek knapperig wordt. In plakken snijden en op de (geroosterde) broodjes doen. Saus en toevoegingen naar eigen smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *