Atomic Buffalo Turds

Op een BBQ-snackplankje mogen de klassieke ABT’s (Atomic Buffalo Turds) natuurlijk niet ontbreken. Laat je echter door de Jalapeňo pepers niet afschrikken, want ze zijn minder pittig dan je zou vermoeden.

Ingrediënten

  • 10 Jalapeňo pepers
  • ca. 20 plakjes ontbijtspek
  • 150 gram roomkaas, Philadelphia Naturel
  • 4 el Basis Rub

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes
  • Theelepel

Voorbereiding

Snij de pepers in de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje de zaadjes en zaadlijsten, waardoor de peper veel van zijn hitte verliest, zodat ze ook te eten zijn voor je gasten die niet van heel pittig houden.
Vul de Jalapenos vervolgens met de roomkaas en wikkel elke halve peper in een plakje ontbijtspek. Bestrooi de ABT’s met een beetje Kruidenrub.
Je kunt eventueel een paar plakjes ontbijtspek door de roomkaas mengen. Kijk hier echter wel mee uit, want mijn ervaring is dat het gerechtje dan snel behoorlijk zout wordt. Als alternatief kun je hier uiteraard ook wat overgebleven Pulled Pork voor gebruiken.

Op de Grill

Maak je BBQ klaar voor indirect BBQ-en op ongeveer 150-180°C, eventueel wat rookhout toevoegen. Vervolgens gaan de pepers op het indirecte gedeelte van de BBQ, ongeveer 30 minuten.
Als het ontbijtspek knapperig is geworden zijn de ABT’s klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *