Aardappel Tortilla

De Aardappel Tortilla is een soort van Spaanse omelet. Het is daar één van de meest geserveerde gerechten. Eigenlijk is het een Tapas gerecht, maar je kunt het natuurlijk in een skillet ook prima op de BBQ maken. Er zijn veel varianten op deze basis Tortilla, je doet er gewoon in wat je lekker vindt, spekblokjes, chorizo, kaas enz.

Ingrediënten

  • ca. 500 gram Aardappelen in blokjes gesneden
  • 1 Ui
  • 1 teentje Knoflook
  • 3 Eieren
  • Olijfolie
  • Zwarte Peper
  • Zeezout

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Skillet
  • Tang
  • Kookpan
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes

Voorbereiding

Je schilt de aardappelen en snijdt ze in kleine blokjes of schijfjes. Deze gaan we voorkoken in ongeveer 7 minuten. Dit kun je een tijdje van te voren doen en in de koelkast kun je ze wel een tijdje bewaren. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Klop de 3 eieren los en voeg hieraan naar eigen smaak zwarte peper en een beetje zout toe.

Op de Grill

Maak de BBQ klaar voor indirect grillen (50/50 methode) op een middelhoge temperatuur van ongeveer 200°C. Zet je skillet op de BBQ en laat deze met olijfolie flink warm worden. Als de olie heet is dan gaan we de aardappelblokjes ongeveer 5 minuutjes bakken, waarna de ui en knoflook erbij kan en bak nog een paar minuten door. Nu gaat het geklopte ei erbij en roer een beetje door tot alles goed gemengd is. De skillet op het indirecte gedeelte en de deksel sluiten. Het geheel mag ongeveer 20 minuten gaar worden tot de eieren gestold zijn en de bovenkant van de tortilla een mooi bruin kleurtje heeft gekregen. Nu kan de Tortilla omgekeerd worden op een serveerplank en snij je voor ieder een puntje af. Serveren met wat verse kruiden en smakelijk eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *