Aardappel Spiesjes

De welbekende “Pieper” kun je op meerdere manieren bereiden. Poffen in de folie doet het altijd goed, maar ik wilde ze eens op een andere manier bereiden en wat is er dan leuker dan spiesjes te maken. Hier vind je een recept met kerrie-knoflook olie.

Ingrediënten

  • Krieltjes in schil
  • takje Rozemarijn
  • 2 teentjes Knoflook
  • halve theelepel Kerriepoeder
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Tang
  • Kookpan of magnetron
  • Mengkom
  • Houten satéstokjes of stalen spiezen
  • Waterbakje
  • Saus kwastje

Voorbereiding

Als je houten prikkers gebruikt dan even weken, minimaal 15 minuten in een bakje met water. Was de krieltjes en kook ze 8 minuutjes voor. Je kan ze ook in de magnetron doen , 5 minuten op 700 Watt. Snijd de knoflook en de blaadjes van de rozemarijn fijn. Meng dit in een kom samen met de olijfolie en kerriepoeder. Op smaak brengen met peper en zout. Voeg de warme voorgekookte krieltjes bij de kom en meng dit goed door elkaar. Laat de krieltjes ongeveer een uur marineren. Rijg de krieltjes aan de prikkers en je bent klaar om te gaan grillen.

Op de Grill

Maak je BBQ klaar voor direct grillen op middelhoge temperatuur, ongeveer 200° De spiesen om en om bakken boven de briketten tot ze een mooi kleurtje krijgen, eventueel nog een kwastje van de kerrie-olie erover voor een mooi krokant korstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *