Baby Back Ribs met pittige saus

Baby Back Ribs zijn een stuk kleiner dan de in USA bekende Spareribs. Je krijgt meestal deze kleine ribs als je in Nederland aan de slager vraagt om spareribs. Ze zijn net zo lekker als de Amerikaanse, alleen een stuk kleiner.
We gaan de Baby Back Ribs maken volgens de “fall of the bone” methode, die ik van RTLNiels heb geleerd.

Ingrediënten:

  • Baby Back Ribs
  • Piggy Mix dry rub
  • Pittige Saus, het recept kun je hier vinden.
  • Appelsap

Voorbereiding:

Baby Back ribs ontvliezen en kruiden met piggy rub. Ingepakt in folie laat je de kruiden een nacht in de koelkast intrekken.
De pittige saus maak je volgens de beschrijving, zoals je die op mijn site ook kunt vinden.

Op de Grill:

Maak je BBQ gereed voor indirect grillen op ongeveer 120°.
De Baby Back Ribs gaan in een afgedekte foliebak ca. 2 uren op het indirecte gedeelte. Ze zullen nu in hun eigen vocht gaar stomen. Je kunt eventueel een klein scheutje appelsap toevoegen.
Als de Ribs gaar zijn, leg je ze op het rooster en lak je de eerste zijde in met de pittige saus. Na 10 minuten de tweede zijde inlakken. Voor een beetje BBQ-smaak grill ik ze meestal nog even af boven de hete kolen.

Serveren met de overgebleven saus, eet smakelijk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *